Feladatunk

2019-ben alakultunk Sándorfalván, amikor az első PhotoSafarit tartottuk.

Fő feladatunk, hogy évente találkozzunk és különböző városokban, falvakban, vagy községekben fotózhassunk mecénás program keretében. Ez a program annyit jelent, hogy szíves vendéglátásért cserébe, -ami tartalmazza a szállást és napi háromszori étkezést-
3-5 napon keresztül fotózzuk a vendéglátónk által meghatározott területet művészi terméket alkotva a környezetről, emberekről, épületekről ,vagy akár helyi értékekről.
Mi mindannyian fontosnak tartjuk a természetvédelmet, a klímánk fentartását és a zöld területek bemutatását, bár az urbanizációval ez egyre inkább változó egységet. Mi hiszünk abban, hogy ezekkel a képekkel, ha a fenttarthatóságot, az ott élők számára megállítani nem is tudjuk, de elébük tárva az ott készült képeket, meg tudjuk szeretetni környezetüket és ez által lassítani tudjuannak rombolását.
Kilenc különböző látásmódú ember, aki könnyedén megoldja a kiadott feladatot néhány nap alatt, amit egy tapasztalt helyi fotósnak akár egy évig is eltarthat. A helyi fotós gyakran már elmegy a helyi szépségek mellett, nem ismeri fel, vagy rossz élmények kötik hozzá, így azokról nem tud jó minőségű anyagot készíteni.
De senki ne gondolja, hogy nem látjuk szívesen a helyi tehetségeket, sőt örülünk neki, ha velünk tart egy-kettő környéket szerető és ismerő fotós. Hisz’ tudjuk, hogy mi is tanulhatunk, ha mást nem azt, hogy hol tudunk a környékenjobb felvételeket készíteni, ritka madárról, növényről, vagy életformáról.

Eddigi megállapodásunk az önkormányzatokkal az volt, hogy az elkészült felvételekből kiállítást szervezünk a fotózott községben amit a megrendelő térített.
Ezek a fotók az önkormányzat tulajdonában maradnak, ami eddigi tapasztalat alapján az önkormányzat, művelődési ház, vagy testvérvárosok épületeit díszítik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.